top of page

Meningen van anderen...😒🙋🏼‍♀️

👉 Een onderwerp waar we misschien allemaal wel mee worstelen zo nu en dan. Een gevoelig onderwerp ook...

Ik wil je wat vertellen over mijn ervaring. Wat mij geholpen heeft???? 5 REMINDERS deel ik met je. 🤫

In mijn leven tot nu toe heb ik best wel wat "grote" beslissingen genomen. Beslissingen soms die de mensen om mij heen niet zagen aankomen, of laat staan begrepen. 😲

Zo ben ik verhuisd naar het buitenland, trouwde ik met een man van 25 jaar ouder, heb ik in het verleden bij mij ex een affaire gehad, heb ik mijn vaste baan opgezegd, ging ik scheiden en liet huis/perfect leven achter....

Genoeg.. en echte mooie uitnodigingen voor anderen mensen om hier een mening over te hebben ;) vul maar in ... Meningen van anderen kunnen je diep raken, zeker als het van mensen is die dicht bij je staan.😔

Maar waarom raakt die mening van anderen zo? Waarom is het zo pijnlijk als je kritiek krijgt over de beslissingen die je neemt?!🧐

Ik ben dat voor mezelf gaan onderzoeken en doe dat nog steeds. Want ik ben ook niet van steen.... Wat ik voor mezelf ondervonden heb zijn een paar " reminders " die mij bij mijn focus houden wanneer ik het gevoel heb dat de menging van anderen mij te veel raken.💪🏼

1. Verschil van mening en verschil van waarheid mag en kan in vriendschap bestaan.🧏 Wat mensen te zeggen hebben, zegt vaak veel meer over henzelf, hen tekortkomingen of beleving dan over die van jou. Wanneer mensen hun mening delen, onderzoek ik bij mezelf of hen waarheid ook mijn waarheid is. Zo niet?! Dan is het oké dat we beide een andere mening hebben en de waarheid anders beleven, je hoeft namelijk niet met elkaar eens te zijn om bevriend te zijn. Soms is het goed om te stoppen een poging te doen om samen dezelfde mening te hebben.👭

2. Deel je verhaal alleen met mensen die je willen begrijpen. Het begrip van een ander ontvangen is fijn, maar als ik weet, en voel dat de ander geen poging doet/ heeft gedaan /of wil doen om mij te begrijpen/ of mijn kant van een verhaal wil horen, dan STOP🛑✋ ik met hopen op een stuk begrip. Zonder boosheid naar de ander, maar met alle begrip en liefde 🥰 voor mezelf. Als ik zelf begrijp wat ik doe en waarom dan is dit genoeg. In dit geval vertel ik globaal of in korte bewoordingen over mijn plan, alleen wat nodig is en daar laat ik het bij. En dat is ✔️🆗

3. Vraag je af, wie er zit te wachten op jouw verhaal. Is geven en nemen in balans? 🌪️ Soms ben je zo enthousiast over je plan, en kan het zo'n grote teleurstelling zijn als degene aan wie jij je plan verteld niet zo enthousiast is als jij. Als ik iets in de laatste jaren heb geleerd is het "wachten op een uitnodiging". Eerder wanneer iemand me vroeg " goh, wat gaan jullie daar eigenlijk doen in Tenerife" (bijvoorbeeld) dan zag ik dit als een uitnodiging en begon enthousiast te vertellen over alle plannen. Maar was dat waar de ander ook echt om vroeg? En wilde weten? 💬🗯️💭💬

In een echt gesprek is er een dialoog. De een stelt een vraag, daar wordt op gereageerd, waarop weer een vraag wordt gesteld waar vervolgens weer op gereageerd kan worden. Ben jij aan EEN STUK aan het woord, dan is dat geen dialoog en is er geen sprake van een balans in geven en nemen. Je mag je jezelf afvragen of alles wat jij te delen hebt, ook is wat de ander wil horen. 👁️‍🗨️ Dat klinkt heel negatief, maar mensen zijn nu eenmaal vaak met zichzelf bezig. Dus mijn tip zou zijn reageer kort en liefdevol en vertel pas verder als je daartoe een uitnodiging voelt.🤝🖐️

4. Save Your energy.🌺🌱 Het levert jou teleurstelling op, en kost je veel energie wanneer je jouw verhaal of plannen gaat delen met mensen die het eigenlijk niet echt willen horen, of die eigenlijk niet echt geïnteresseerd zijn. Mensen die hun mening al klaar hebben... Als zij geen aandacht in jou steken, steek dan ook geen aandacht in dit contact. Je energie kun je maar één keer besteden. Laat de mening, veroordeling van anderen je niet omlaag halen.... ✨💫

5. Zoek mensen op die je WEL begrijpen,☀️ mensen die je verhaal willen horen. Ga op zoek naar mensen met verhalen die lijken op die van jou. Zoek mensen die jou voor gingen. Ga in gesprek met mensen die een gelijksoortige ervaring hebben.

Daar vind je begrip! En dat is een hoge energie frequentie🔥, dat gaat je helpen.⭐⭐⭐⭐ Ik ben benieuwd hoe dit voor jou is 😊

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page