top of page

Nee verkopen, grenzen aangeven (deel 3)

In de vorige afleveringen heb ik je verteld over mijn eigen ervaringen op het vlak van “Nee verkopen en mijn grenzen aangeven”.


Ik sloot deel 2 af met de belofte dat ik een voor mij belangrijk inzicht met jullie zou gaan delen en belofte maakt ..


Dus bij deze:

Ik kwam tot de ontdekking dat ik in mij leven de mensen (met hun specifieke gedrag) en omstandigheden tegenkwam die mij een boodschap duidelijk probeerden te maken. Onbewust. Zowel voor mij onbewust en die specifieke mensen die ik tegenkwam hadden ook niet bewust in de gaten dat ze me een boodschap kwamen droppen. Dat hadden ze uiteraard niet bewust in de gaten. Ze deden en doen gewoon wat ze doen zoals ze zijn.

Ik kreeg het inzicht dat ik dit zelf aantrok vanuit mijn energie (van de goedzak) en dat ze me iets duidelijk probeerden te maken. In het Engels: you attract what you reflect; je trekt aan in je leven wat je uitzendt. Nog niet eens zozeer "Nee leren zeggen of grenzen leren aangeven".

Dat was een gevolg van wat ik uitzond. De dieper gelegen kern zat ‘m in mijn eigenwaarde; het mezelf genoeg de moeite waard vinden om voor mezelf te gaan staan. In plaats van met alle winden mee te waaien en mezelf wijs te maken dat ik er 1 was van de categorie: zunnuh goeie hebbuh wij nognie gehad.

Waar dan vervolgens misbruik van werd gemaakt en ik me kon wentelen in mijn slachtoffer rol vol medelijden en vol gesnotterde zakdoeken vanuit zelfmedelijden.


Dit leidde tot een volgend inzicht dus ik zie je graag terug bij deel 4!
9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page