top of page

Wat als het niet klopt...

Als er iets niet klopt dan voel je dat vaak direct. Hier aan toe geven is een ander verhaal.  . Ik voelde een aantal jaren geleden ook dat er "dingen" ( lekker vaag ook!) niet klopten ... . Ik was op, ik was moe en als ik dagen vrij was, lag ik het grootste gedeelte van de dag in bed. In eerste instantie kijk je naar wat je die dag allemaal hebt gedaan,of misschien de dagen ervoor, om een verklaring te vinden voor die vermoeidheid. Meestal kon ik die verklaring wel vinden, althans genoeg verklaring om te gebruiken als legitieme reden om te blijven liggen. . Dit was VOOR ik kinderen had ( ofcourse ). Ik werkte in de zorg als verpleegkundige met mensen met een meervoudige handicap. In de laatste jaren werkte ik binnen een instelling -in shifts - en moest ik mezelf echt het bed uit slepen ( lees sleuren ) om in mijn dienst om 7 uur te beginnen. 7 dagen achter elkaar met verschillende diensten en tijden wisselden elkaar dan af. Na die 7 dagen had ik minstens 2 dagen nodig om bij te tanken. (In bed)  . Erg logisch als het wisselende diensten zijn en het werk fysiek en pittig kon zijn. Maar toch had ik altijd het gevoel dat mijn collega's dit makkelijker konden dan ik... En zij hadden dan soms ook nog kinderen ernaast... Hoe deden ze dit toch?! . Met respect naar hun, maar ook met teleurstelling naar mezelf, zag ik hoe zwaar het voor mij was. In mijn ideale situatie had ik meer tijd en ruimte voor mezelf!  . Moe, uitgeput. Dat is hoe ik me vaak voelde en gedeeltelijk kon ik dat verklaren.

. Inmiddels weet ik van mezelf wat er nu precies voor zorgde dat ik zo veel meer moe was dan mijn collega's. . Ik ben niet ziek, er is niets mis met mij, maar het past niet bij mij. Het klopte niet. . Erkennen dat dit zo is... En nog niet weten wat dan WEL passend is, is lastig. Iets loslaten terwijl je nog niet weet wat het volgende gaat zijn. Doodeng... Maar nodig.... . We ( in het algemeen ) gaan pas veranderen en dingen anders doen als het niet meer gaat of niet meer goed voelt. Want als alles perfect gaat, waarom zouden we dan gaan veranderen.... ? Maar soms gaan we TE lang door met iets wat niet goed voelt, omdat we niet weten hoe anders... . Met de kennis van nu was ik veel eerder gestopt met het werken als verpleegkundige in een instelling, maar dat is met de kennis en wijsheid die ik nu heb. . Wel weet ik voor mezelf beter wat bij me past, en hoe ik signalen van mijn lichaam en mijn ZIJN kan herkennen, wanneer het tijd is voor verandering.  . Zonder schuld, schaamte of spijt in het diepe springen, iets nieuws gaan doen of veranderingen in mijn leven aanbrengen.  . Niet altijd gemakkelijk, maar altijd dubbel en dwars de moeite waard. Wij zijn hier niet op aarde om vast te zitten! We zijn hier om te leren, te ontdekken en te ervaren. . Gun jezelf die ervaring en zoek mensen uit die je hierin bekrachtigen. Zij die je voorgingen, daar kun je wat van leren.  . Meer weten over kiezen voor jezelf en hoe je dat doet zonder egoïstisch te zijn? Zonder schuld, schaamte of spijt? Meld je aan voor de gratis online mini training!


12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page